(+34) 636 982 042 reservas@montecar.es
Montecar / La Porxada

La Porxada

ag. 3, 2020

La porxada

El veritable centre, símbol del comerç cultura i costums dels habitants de Granollers i voltants.

Les primeres documentacions de l’existència d’un mercat al poble de Granollers, són esmentades l’any 944, on ens consta de la funció d’un mercat a l’aire lliure en l’actual enclavament anomenat la “Porxada”. Així la importància d’aquest lloc farà que l’any 1586 s’iniciïn les obres de construcció d’una llotja de gra, per cobrir el blat que es venia al mercat agrícola de la població.
D’aquesta manera la “Porxada de Granollers”, tot i els segles transcorreguts, manté la seva fesomia original, en un pur estil renaixentista, el qual ens dóna un edifici de planta rectangular la qual està formada per una teulada d’estructura de fusta a quatre vessants, suportat per quinze columnes que descansen sobre una plataforma diferenciada del nivell de la plaça.


En el mateix lloc i situada en un angle de la Porxada, trobarem l’anomenada “Pedra de l’Encant”(segle XVI), la qual és una mola de grans dimensions, que es feia servir per a les subhastes dels productes a vendre i en la qual la fantasia popular ha teixit diferents llegendes sobre ella.
Va servir de mercat agrícola, i encara avui dia es continua fent, setmanalment, els dijous.


Com moltes de les construccions, en la Guerra Civil va ser destruïda parcialment i tornada a construir entre 1.985 i 1986.

Una plaça molt agradable al centre de la ciutat de Granollers, apta perquè juguin els nens i la gent gran prenguin algun refresc, en algunes de
les terrasses de bars i cafeteries.